Jablečná odrůda Honeycrisp je oblíbená zejména v USA. První plody vyšlechtili univerzitní vědci z Minnesoty už v 60. letech minulého století, patent ovšem odrůda získala až na počátku let devadesátých. Její popularita pak raketově rostla a udržela se dodnes. Důvod netkví ani tak v krásném žlutočerveném zbarvení a vysoké trvanlivosti plodů, ale především v jejich neuvěřitelné šťavnatosti: Oproti svým „kolegům“ mají totiž až dvakrát větší buňky.
TIP: Sladká bílá lahůdka: Japonské bílé jahody se vyvažují zlatem
Vysoká cena je potom dána především náročným pěstováním. Jabloně vyžadují specifickou půdu, plody dozrávají v různých obdobích, sklízejí se ručně a jemné větve potřebují podpěry. Pěstitelé také nepočítali s obrovskou oblibou, tudíž stromů není mnoho. V USA patří jablka Honeycrisp k nedostatkovému zboží a jejich cena šplhá v přepočtu až k závratným 250 korunám za kilogram.