Prémiový gin vyrobený ze sloního trusu má podpořit ochranu přírody
Paula a Les Ansley se pustili do neobvyklého projektu – ve snaze podpořit místní komunitu v Jižní Africe vytvořili gin, jehož klíčová ingredience pochází ze sloního trusu
Dovolená často přináší inspirativní zážitky. Ne jinak tomu bylo i v případě Pauly a Lese Ansleyových. Během jejich návštěvy jihoafrického přírodního parku jim strážce parku vysvětlil, že sloni jsou sice velmi vybíraví, pokud jde o složení stravy, jejich tělo ale vstřebá sotva polovinu toho, co pozřou. Zbytek z nich opět vychází v nestráveném stavu ven.
Paulu proto napadlo, zda by se nestrávené zbytky ze sloního trusu nedaly využít, konkrétně coby originální přísady při výrobě ginu. Ačkoliv neměli žádné zkušenosti s výrobou alkoholu, pustili se odvážně do práce a v roce 2018 vznikl Indlovu Gin – nápoj chucený nestrávenými zbytky sloního jídelníčku.
Byliny získané ze sloního trusu nejdříve prochází procesem sušení a sterilizace. Poté se opět namáčí a podruhé suší. Takto získané látky jsou pak vedle obligátního jalovce a koriandru speciální přísadou při výrobě Indlovu Ginu. Jedná se hlavně o nejrůznější traviny, kůru a ovoce, včetně například aloe a akácie.
TIP: Motorový gin: Motocyklový fanda vyrábí alkohol s příchutí Harley Davidson
Každá láhev je následně opatřena datem a GPS souřadnicemi, které odkazují na přesné místo, kde byl sloní trus sebrán. Každá várka je tak v podstatě originálem s vlastní osobitou chutí. Patnáct procent z výtěžku navíc Ansleyovi věnují na podporu ochrany slonů. Sloní gin je k dostání i v Evropě – německý distributor jej nabízí za 45 euro.