Ruby: Nová čokoláda vypadá a chutná jako žádná jiná
Rubínová čokoláda není ani hořká, ani mléčná, ani bílá
V dnešní době existují v podstatě tři základní typy čokolády. Hořká čokoláda, mléčná čokoláda, a pak bílá čokoláda, která se k předchozím dvěma přidala asi před 80 lety. Teď se to ale změní.
Švýcarská společnost Barry Callebaut v těchto dnech představila zcela nový, tedy čtvrtý typ čokolády. Říkají jí rubínová čokoláda (anglicky ruby chocolate) a má specifickou vůni a chuť, která ji odlišuje od dosavadních tří typů čokolád.
TIP: Alarmující objev: Mlsným mužům hrozí ve zvýšené míře deprese a úzkosti
Podle společnosti Barry Callebaut je rubínová čokoláda produktem mnoha let náročného vývoje, na němž se podíleli vědci německé Jacobsovy univerzity v Brémách. Odborníci chuť nové čokolády popisují jako „ani hořká, ani mléčná, ani sladká, ale taková, která se pohybuje mezi bobulovitou chutností a svádivou hladkostí“.