Radost skrz slzy: Nový rekord v pojídání superpálivých chilli papriček
Odvážný Kanaďan se rozhodl dostat se do Guinnessovy knihy díky pojídání chilli papriček. Za úspěch však tvrdě zaplatil
„Připadáte si, jako byste jedli tekoucí lávu,“ tvrdí Ed Currie o papričce Carolina Reaper, kterou vlastnoručně vyšlechtil. Drobné červené „monstrozity“ jsou zhruba 400krát pálivější než klasické jalapeños a drží primát coby nejostřejší zelenina vůbec.
TIP: Někdo to rád ostré: Pět superpálivých chilli šampionů
Kanaďan Mike Jack se proto pokusil stanovit rekord v jejich pojídání a během 9,72 sekundy pozřel rovnou tři kousky. Ve své kategorii se stal prvním rekordmanem, takže zápis do Guinnessovy knihy získal automaticky. Úspěch si však zprvu příliš neužil, neboť jeho útroby sevřely plameny. Okamžitě si tedy vyžádal bezpečnostní kbelík, kdyby se dostavilo dávení – a skrz nezměrnou bolest se usmíval jen s obtížemi.